instant fap

Korona, povrede, vize: Petevu najskuplji Demirović, najstariji Džeko

Korona, povrede, vize: Petevu najskuplji Demirović, najstariji Džeko

Kazahstan i Bosna i Hercegovina danas od 15,00 sati u Nur Sultanu igraju duel grupe D kvalifikacija za SP 2022.

Naš selektor Ivajlo Petev našao se u ogromnim problemima pred ovaj meč, pa zbog korona virusa, povreda i problema sa vizama, ne računa na čak 11 igrača.

Rade Krunić je povrijeđen još od septembarskog okupljanja, Miralem Pjanić se povrijedio u zadnjem susretu za turski Bešiiktaš, dok su Mario Vrančić, Stjepan Lončar i Mateo Sušić u posljednji trenutak otpali zbog povreda.

Standardni stoper Siniša Saničanin je pozitivan na korona virus, a dodatni problem je nastao pred sami put u Kazahstan, kada šest reprezentativaca nije dobilo vizu za ulazak u ovu državu.

Naknadno su vize dobili i pridružili se saigračima Jusuf Gazibegović i Adi Nalić, dok će Dario Đumić, Elvis Sarić, Sanjin Prcić i Dennis Hadžikadunić propustiti meč sa Kazahstanom.

Spomenuta četvorica Zmajeva će danas iz Sarajeva otputovati za Ukrajinu i biti na raspolaganju selektoru za naredni susret.

Selektor je u septembarskim mečevima protiv Francuske i Kazahstana igrao u formaciji 3-5-2.

Za BiH u Strasbourgu protiv Francuza od prve minute igrali: Šehić, Sušić, Ahmedhodžić, Saničanin, Hadžikadunić, Kolašinac, Cimirot, Hadžiahmetović, Pjanić, Demirović i Džeko.

Protiv Kazahstana u Zenici startnih 11 je izgledalo ovako: Šehić, Kolašinac, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin, Stevanović, Pjanić, Cimirot, Nalić, Demirović i Džeko.

U odnosu na ta dva meča, BiH će danas biti bez Sušića, Saničanina, Hadžikadunića i Pjanića, pa bi Petev mogao promijeniti formaciju.

Selektora može radovati sjajna forma naših napadača. Džeko je prvi strijelac Intera i Serije A sa šest golova, a u zadnjem meču je pogodio i izborio penal za pobjeud. Menalo je za vikend zabio dva gola za Dinamo, baš kao i Prevljak u Belgiji u dresu Eupena.

Što se tiče aktuelnog spiska, Edin Džeko je sa 35 godina najstariji reprezentativac, dok je najskuplji Ermedin Demirović, čija trenutna tržišna vrijednost iznosi 9 miliona eura.

Igrači na koje Petev računa za današnji susret protiv Kazahstana:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos);

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Šturm), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla City),

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija),

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).

KOMENTARI