instant fap

Košarkaši “Sane” očekuju protivika u KUP-u

U prostorijama Košarkaškog saveza BiH danas će se u 14 sati obaviti žrijebanje parova 1/16 finala KUP-BiH za košarkaše.

U bubnju će se naći 32 ekipe raspoređene u 8 grupa, a OKK „Sana“ iz Sanskog Mosta nalazi se u grupi sa klubovima:  „Spars“  Sarajevo,  „Čelik“  Zenica i  „Sloboda Dita“  Tuzla. Radi se o atraktivnim protivnicima koji su članovi A 1 lige i sve tri ekipe konkurišu na naslov prvaka, odnosno za prelazak u najjaču bh košarkašku ligu.
U ovom krugu KUP takmičenja igra se samo jedna utakmica koja je na rasporedu naredne sedmice, 4. ili 6. decembra, a u osminu finala će se plasirati dvije ekipe iz svake grupe. Žrijebanju u Sarajevu će prisustvovati i predstavnici sanskog košarkaškog kluba, koji se nadaju da će prilikom izvlačenja imati sreće, kako bi u Sanskom Mostu ugostilli neko zvučno košarkaško ime. To bi za Sanjane bila prilika da se iskoristi prednost domaćeg terena, te se uz veliku podršku svojih navijača osigura plasman u naredni krug takmičenja.

U suprotnom, biće teško očekivati prolaz dalje. No, bez obzira s kim i gdje „Sana“ igrala, treba istaći da su sanski košarkaši već ostvarili veliki uspjeh plasiravši se u 1/6 finale KUP-a BiH, a nakon što su u proteklu nedjelju podigli pehar za najbolju ekipu u ovom takmičenju na prostoru Unsko – sanskog kantona. Naime, poznato je da su seniori „Sane“ sedam godina pauzirali, a sa zvaničnim takmičenjima su počeli tek od ove jeseni nastupom u Kantonalnoj ligi USK, gdje su također iznenadili svoje protivnike i nakon prvog dijela prvenstva zauzimaju prvo mjesto na tabeli. Sportska javnost u gradu na devet rijeka s nestrpljeljem očekuje vijesti iz Sarajeva.

KOMENTARI