instant fap

Kraj nastave za učenike Srednje poljoprivredne škole

Kraj nastave za učenike Srednje poljoprivredne škole

U Srednjoj pojoprivrednoj školi „Sanus futurum“ ove godine školovanje završava 49 učenika iz tri odjeljenja tehničkih četvorogodišnjih zanimanja, a to su poljoprivredni, ekološki i veterinarski tehničari.

U odnosu na prethodnu generaciju, prolaznost završih razreda ove školske godine na ovoj obrazovnoj ustanovi nije stopostotna. Redovnu nastavu je završilo 46 učenika, dok tri učenika imaju po jednu slabu ocjenu i zbog toga će polagati popravni ispit. Školovanje sa odličnim uspjehom ukupno je završilo 15 učenika, zatim 14 sa vrlodobrim uspjehom, 27 učenika sa dobrim uspjehom, te jedan učenik sa dovoljnim uspjehom.

Prolaznost učenika završnih razreda je ocjenjena prosječnom ocjenom 3,66. Kako je istakla Amela Talić, pedagogica u Srednjoj poljoprivrednoj školi „Sanus futurum“, pojedinačno, veliki broj učenika u ovogodišnjoj generacija maturanata je pokazao zavidno znanje tokom školovanja, tako da će komisija koja bude odlučivala o učeniku generacije, ispred sebe imati težak zadatak. Ona je dodala da 2. juna počinje polaganje završnih ispita, koje će trajati do 10. juna, dok je proslava maturske večeri planirana za 17. maj. Pored proslave uspješnog završetka školovanja, na maturskoj večeri kao što i priliči, biće dodijeljene nagrade i plakete najboljim učenicima, kao i njhovim profesorima. 

KOMENTARI