instant fap

Krajina osvojila Kup USK-a

Ekipa Krajine danas je u Velikoj Kladuši na Gradskom stadionu odigrala posljednju, finalnu utakmicu Kupa kantona u kojoj su bili bolji od NK Podgrmeča. Krajina je opravdala ulogu favorita u dosta teškoj utakmici te je slavila pobjedu od 2:1.

Cazinjane je u vodstvo nakon sedam minuta doveo veznjak Sanid Halilović prelijepim volej golom. Nakon pola sata Podgrmeč stiže do izjednačenja, ali njihovo slavlje je kratko trajalo, jer je samo desetak minuta kasnije za konačnih 2:1 zabio Bekir Rekić. Osvajanje kupa kantona uslijedilo je nakon kratkih priprema koje su počele sa kašnjenjem, i dvije prijateljske utakmice u kojima je Krajina upisala pobjedu i poraz. Treba napomenuti da su nogometaši Podgrmeča danas bili bolji suparnici, ali nikako nisu mogli naći rješenje pred protivničkim golom.

Danas su u Kladuši u finalu Kupa igrali i juniori Krajine i NK Ključa. Bolji su bili Ključani koji su slavili sa 2:0. Iako rezultat možda naglašava da se radilo o laganoj pobjedi, vrijedi naomenuti kako su omladinci Krajine imali dosta dobrih prilika da postignu pogodak, a kraj utakmice su dočekali sa samo 8 igrača i golmanom na terenu jer je glavni arbitar odlučio isključiti dvojicu njihovih suigrača.

 

KOMENTARI