instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Krajina sve više postaje zanimljiva turistička destinacija

Krajina sve više postaje zanimljiva turistička destinacija

Bogata kulturno-historijskim naslijeđem, historijom, vjerskim i etničkim raznolikostima i prirodnim ljepotama, Bosna i Hercegovina čini jedinstvenu regiju i atraktivnu turističku destinaciju. Radi se na pripremi da se u susret nadolazećem ljetu u svim gradovima, pa tako i na prostoru cijelog USK ugosti na desetine hiljada stranih turista. Upravo ovaj kanton iz godine u godinu postaje sve atraktivnija turistička destinacija, čije ljepote privlače posjetitelje iz najduljenijih dijelova svijeta.

Netaknuta priroda, zelenilo, izvorišta, vodopadi, sve su to prirodne ljepote i atrakcije koje i u USK iz godine u godinu dovode sve veći broj turista. Prema statističkim podacima, naš kanton u prošloj godini posjetilo je 22.449 turista.

Ono što treba uzeti u obzir, ističu u TZ USK, jeste da navedeni podaci ne predstavljaju stvarno kretanje turista na području Unsko-sanskog kantona, zbog postojanja tzv. sive ekonomije.

Usvajanjem Zakona o turizmu u kantonalnom parlamentu trebalo bi ubrzati razvoj turizma osigurati bolji inspekcijski nadzor ove oblasti te ustanoviti svrsishodno trošenje sredstava uovoj oblasti. Također, potrebno je dodatno raditi na unapređenju i poboljšanju usluga kako bi se postizali još bolji rezultati od sadašnjih.

KOMENTARI