instant fap

Krajina uz Divanhanu VIDEO

Krajina uz Divanhanu VIDEO

Divanhana i Krajina poslali su u Bajramskim večerima svijetu bajramsku poruku i čestitku šireći ljubav i sevdah.

S koncertom Divanhane i tradicionalnim vatrometom dočekan je Kurban-bajram u Cazinu. Bajram u Cazinu je bio poseban po mnogo čemu, a najljepši dio je koncert Divanhane povodom Kurban-bajrama.

Doček Bajrama u Cazinu oduvijek je poseban, ali ipak, ovogodišnji je nadmašio sve prethodne. Na Trgu Zlatnih ljiljana okupilo se nekoliko hiljada kako Cazinjana, tako i ljudi iz drugih općina i gradova sa USKa, a i mnogi naši sugrađani koji žive i rade u dijaspori uspjeli su doći i podijeliti sa najbližima lijepe praznične trenutke.

Gradski trg u Bihaću je drugog dana Bajrama odjekivao notama sevdaha, a sve u sklopu velikog bajramskog koncerta bosanskohercegovačkog sevdah benda Divanhana sa kojim je Turistička zajednica Grada Bihaća počastila grad. Dva sata koncerta dodatno je uljepšao ples i pjesma nekoliko hiljada Bišćana te lijepu ljetnu bajramsku noć pretvorio u zaista čarobnu.

Gradski trg u Bihaću je bio premali da primi sve zainteresovane, koji su htjeli čuti jedan od najpoznatijih sevdah bendova u BiH.
Bihać se tako pridružio gradovima u kojima su ovoga ljeta gostovali članovi Divanhane, čije su interpertacije sevdalinki oduševile Bišćane.

Sinoć je u punom Domu kulture Ključ, treću noć Bajrama, Divanhana zabavljala Ključane.

Prelijepa noć u kojoj su Ključani su zajedno sa Šejlom Grgić pjevali u horu cijeli koncert Divanhane i tako širili ljubav i sevdah.

KOMENTARI