Krajišnik Armin Behremović ne želi u BiH samo na odmore

HomeSport

Krajišnik Armin Behremović ne želi u BiH samo na odmore

Dino Okanović, talentovani član Moldea: Bosanac kojeg žele Schalke, Ajax i Manchester United

Jedan podatak zvuči, pa skoro nevjerovatno; bh. talenata u Evropi najviše je Krajišnika, a danas ih je najmanje u seniorskoj reprezentaciji BiH. Samo univerzalac Anel Hadžić. Godinama je u reprezentaciji čast Krajine branio Senijad Ibričić, ljubimac Krajišnika širom svijeta.

Ako je suditi po mlađima naraštajima dolazi vrijeme krajiških Zmajeva. U svakoj evropskoj zemlji, u svakom gradu, klubu ima poneki talent koji korijene vuče iz Krajine. U Minhenu igrački sazrijeva Kenan Kadirić, kojem je tek trinaest godina, ali slovi za ponajboljeg našeg talenta u Evropi.

U Austriji ih je najviše. Jedan od njih je Armin Behremović. Defanzivac, upotrebljiv na svim pozicijama. Tako tvrde treneri i skauti koji su ga preporučili za kamp u Minhenu. Armin je bečka nogometna škola.

– Rođen sam 13. aprila 2001. godine u Modlingu, u Austriji. Fudbal sam počeo trenirati s ocem Asmirom u klubu Ebergassing. Za taj klub je otac igrao i bio trener- predstavlja se nadareni bek i po potrebi stoper Armin Behremović.

Sada je u predgrađu Beča.

– U klubu sam Schwechatu, gdje mi je i škola. Sve je super, napredujem stalno, a već iduće godine bit ću u još boljem klubu- nada se Armin.

Otkrio je igrača kojem se divi.

– Moj sportski idol je Muhamed Bešić. Želim igrati kao on. Životna i sportska mi je želja igrati za reprezentaciju BiH. Navijam za Bajern, ali Bosna mi je u srcu. Svake godine sam na odmoru u BiH, u Sanskom Mostu, Ključu, gdje uživam sa svojima. Ja želim da moj odmor potraje duže, da igram za reprezentaciju- izjavio je za naš portal Armin Behremović.

Armin nastavlja stopama svog oca, nekad vrsnog nogometaša. Kako je krenuo, obzirom na talent, na volju i želju, nema sumnje da će nadmašiti “seniora” Behmremovića. Behremović i Kadirić potencijalni su “Zmajevi” i ljubimci Krajišnika.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: