Krajišnik Kenan Kadirić na probi u Unterahingu

HomeSport

Krajišnik Kenan Kadirić na probi u Unterahingu

Kenan Kadirić nasljednik Seje Salihovića u Hoffenheimu

Bh. talenti su na cijeni u Bundesligi. Što i ne Čudi ako se zna da su put trasirali, između ostalih, Hasan Salihamidžić, Sergej Barbarez, Sejo Kapetanović, Edin Džeko, Zlatan Bajramović, Sejo Salihović, Zvjezdan Misimović… Danas je Sejo Kolašinac jedan od najboljih defanzivaca Scalkea 04, a Vedad Ibišević godinama među top napadačima.

Mirza Mustafic jedan je od najvećih talenata u Borusiji M, dok je Dženis Burnić već debitirao za prvi tim Borusije D. I nisu jedini. Na desetine je naše djece koji su u “jugen” timovima, a već za koju godinu možda prvotimci bundesligaških klubova.

Kenan Kadirić jedan je od njih. Tek treba napuniti petnaest godina. Veznjak je i polušpic Rosenheima. Da je prerastao pomenuti klub potvrđuje poziv Unterhahinga da se prikljući njihovoj školi.

– Dobio sam poziv da treniram nekoliko dana s vršnjacima iz Unterhahinga koji ima najbolju školu za mlade uzraste. Već sam igrao protiv njih. Sad ću završiti sezonu s Roseinheimom, a u maju ću se okušati u jačem klubu. Puno mi pomaže individualni rad s trenerom Romeom koji slovi kao jedan od najboljih stručnjaka za fizičku spremu- kaže nadareni Krajišnik Kenan Kadirić.

Kenan je na kampovima NSBiH u Lincu i Minhenu dobio visoke ocjene od selektora, pa očekuje poziv na okupljanje kandidata za U 15 bh reprezentativaca.

(S.N./Sportske.ba)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0