instant fap

Krao novac iz džamija

Pripadnici Odjeljenja kriminilastičke policije Policijske stanice Sanski Most su u saradnji sa svojim kolegama iz Policijske stanice Ključ razrješili tri krivična djela krađe koja su se desila u vjerskim objektima na području sanske općine.

Radi se o otuđivanju novčanih priloga u iznosu od 450 KM iz kutija za dobrovoljne priloge iz gradske „Hamzibegove“ džamije, zatim džamije „Sultan Mehmed Fatih“ u Donjem Kamengradu, te džamije džemata Došci u Gornjem Kamengradu.  Prema riječima Mehmeda Halkića, šefa OKP-a u PS Sanski Most, zbog ovog krivičnog djela slobode je lišeno lice sa inicijalima B.I. rođen 1980 godine u Zenici.
„U protekla tri mjesca smo dobili  prijave od vjerskih službenika o otuđenju novčanih priloga iz kutija za dobrovoljne priloge. Krađe su se desile u vremenskom periodu između namaza, kada džamije ostaju otvorene. To je osoba sa inicijalima B.I. iskoristila, ulazila u vjerske objekte i razvaljivala drvene kutije, te sa otuđenim novcem pobjegla. Mi smo operativnim radom došli do traga i izvršioc pomenutih krađa je lišen slobode u Zenici i priveden je u Sanski Most. Nakon sprovedene kriminalistička obrade osoba  B. I  je priznala krađe u vjerskim objektima. Isti je priznao da je izvršio krađe u još sedam do osam džamija na području našeg kantona, te je predat Policijskoj stanici Bosanski Petrovac, gdje će nad njim biti nastavljena kriminalistička obrada“, rekao je Halkić.
Provalnici i kradljivci najviše su aktivni u ljetnim mjesecima, kada je sezona godišnjih odmora , jer su kuće i stanovi većinom bez vlasnika. Također, lopovi ciljaju i na imovinu vjernika, koji u noćnim satima idu na teravih namaz. S toga je Halkić uputio upozorenje građanima da ovih dana obrate pažnju na sumnjiva lica i tako spriječe eventualno nova krivična djela. Napominje, da je policijski broj 122 dostupan građanima u svako doba dana i noći, a osobama koji prijave moguća krivična djela je anonimnost zagarantovana.

KOMENTARI