instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

“Kratki spoj” poslije 40 godina ponovo pred sanjanima

“Kratki spoj” poslije 40 godina ponovo pred sanjanima

Jedinstven muzički događaj pod nazivom „Rock matura“ desiće se u narednu nedjelju u PUB-u „No limit now“, a nekadašnja sanska grupa „Kratki spoj“ obilježiće 40 godina od svoga osnutka.

Sanski Most je u prošlosti imao bogatu rock muzičku scenu, a u ovome gradu ponikli su brojni poznati muzičari koji su kasnije ostavili neizbrisiv trag u muzici. Sedamdesete i osamdesete godine prošlog vijeka bile su vrijeme kada je rock muzika bila veoma popularna u gradu na devet rijeka, stasavali su mladi rock muzičari i osnivali se brojni bendovi. Jedan od takvih bio je i „Kratki spoj“ , rock grupa koja je bila veoma značajna za tadašnju lokalnu rock scenu. Prošlo je dosta godina i članovi ovog benda danas žive razasuti širom svijeta.

Vremenom, došli su na ideju da se ponovo okupe u rodnom gradu i obilježe, kako kažu, četiri decenije od vlastite „rock mature“. Emir Cerić je poznati rock pjevač, nekadašnji član čuvene sarajevske grupe „Kongres“ i nesuđeni član „Bijelog dugmeta“, koji već dugi niz godina živi u Njemačkoj. Edin Gubelić je bivši bubnjar benda te ističe kako je ovaj susret za sve njih veoma emotivan i budi lijepe uspomene na zajedničku mladost. Braco Ivanić već dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama i specijalo za ovu priliku došao je u Sanski Most.

Nekadašnji članovi „Kratkog spoja“ prisjetili su se svojih prvih svirki, koncerata na „Partizanu“ i brojnih dogodovština koje su obilježile njihovo odrastanje i mladost. Kažu kako su za svega nekoliko dana uspjeli uvježbati repertoar kojim će se predstaviti sanskoj poblici, a koncert će biti održan odmah nakon okončanja noćnih skokova s gradskog mosta.

Biće to prilika da se podsjetimo na prošlost i uživamo u rock svirci starih asova.

KOMENTARI