“Kratki spoj” poslije 40 godina ponovo pred sanjanima

HomeLokalne temeSanski Most

“Kratki spoj” poslije 40 godina ponovo pred sanjanima

Rock koncert za nezaborav

Jedinstven muzički događaj pod nazivom „Rock matura“ desiće se u narednu nedjelju u PUB-u „No limit now“, a nekadašnja sanska grupa „Kratki spoj“ obilježiće 40 godina od svoga osnutka.

Sanski Most je u prošlosti imao bogatu rock muzičku scenu, a u ovome gradu ponikli su brojni poznati muzičari koji su kasnije ostavili neizbrisiv trag u muzici. Sedamdesete i osamdesete godine prošlog vijeka bile su vrijeme kada je rock muzika bila veoma popularna u gradu na devet rijeka, stasavali su mladi rock muzičari i osnivali se brojni bendovi. Jedan od takvih bio je i „Kratki spoj“ , rock grupa koja je bila veoma značajna za tadašnju lokalnu rock scenu. Prošlo je dosta godina i članovi ovog benda danas žive razasuti širom svijeta.

Vremenom, došli su na ideju da se ponovo okupe u rodnom gradu i obilježe, kako kažu, četiri decenije od vlastite „rock mature“. Emir Cerić je poznati rock pjevač, nekadašnji član čuvene sarajevske grupe „Kongres“ i nesuđeni član „Bijelog dugmeta“, koji već dugi niz godina živi u Njemačkoj. Edin Gubelić je bivši bubnjar benda te ističe kako je ovaj susret za sve njih veoma emotivan i budi lijepe uspomene na zajedničku mladost. Braco Ivanić već dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama i specijalo za ovu priliku došao je u Sanski Most.

Nekadašnji članovi „Kratkog spoja“ prisjetili su se svojih prvih svirki, koncerata na „Partizanu“ i brojnih dogodovština koje su obilježile njihovo odrastanje i mladost. Kažu kako su za svega nekoliko dana uspjeli uvježbati repertoar kojim će se predstaviti sanskoj poblici, a koncert će biti održan odmah nakon okončanja noćnih skokova s gradskog mosta.

Biće to prilika da se podsjetimo na prošlost i uživamo u rock svirci starih asova.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: