Kreativna djevojčica izrađuje lijepe ukrase

HomeUncategorized

Kreativna djevojčica izrađuje lijepe ukrase

Svestrani Meša, ponos Sanskog Mosta!

Učenica petog razreda Prve sanske škole, Ines Čekić, već duže vrijeme talentovanost i kreativnost pokazuje u izradi ukrasnih predmeta i suvenira. Njene male vješte ruke za tili čas oblikuju ruže, cvjetove ili neke druge ukrase, a prilikom njihove izrade koristi različite materijale kao što su papirne salvete, plastične slamke, ukrasni papir ili konac.

Ines 4

Kaže kako je prilikom izrade ukrasa izuzetno strpljiva, a za svojim radnim stolom često zna provesti i po nekoliko sati. Rezultat svega su prekrasne imitacije ruža, buketi ili cvjetovi koji izgledaju kao da ih je načinio neki vješt majstor sa dugogodišnjim iskustvom.

Ova djevojčica kaže kako poslednjih dana marljivo radi kako bi poklonima, koji su njenih ruku djelo, za predstojeći praznik, Dan žena, iznenadila majku i ostale drage osobe.

Iako još u ranom djetinjstvu, djevojčica iskazuje i poduzetnički duh, tako da svi kojima se dopadaju njene rukotvorine mogu da ih nabave po vrlo pristupačnim cijenama. Prvi kupci su rođaci, prijatelji, komšije i poznanici, koji su izuzetno prijatno iznenađeni kreacijama male Ines.

Ines 2 Ines 1

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0