Kreću radovi u Željezničkom naselju

HomeUncategorized

Kreću radovi u Željezničkom naselju

Radovi na izgradnji mosta na Blihi pri kraju

Ugovor o izgradnji kanalizacionog sistema za fekalne i otpadne vode u Željezničkom naselju danas je potpisan između predstavnika Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, koji je implementator projekta i firme „ŠF inžinjering“ iz Tuzle, koja je izvođač radova.

Time će započeti realizacija jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u pomenutom sanskom naselju čija je vrijednost procjenjena na oko 389 hiljada maraka.

Ukupna dužina kanalizacionog sistema koji će se graditi u pomenutom naselju iznosi 1869 metara i njime će biti obuhvaćeni svi stambeni objekti koji su izgrađeni na tom području. Projekat zajednički finansiraju Općina Sanski Most, JKP „Vodovod i kanalizacija“ te Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

Direktorica „ŠF inžinjeringa“, Maida Šahmanović Klepić istakla je će u roku od sedam dana dostaviti svu potrebnu dokumentaciju lokalnim vlastima, nakon čega će započeti s konkretnim radovima.

Prema riječima direktora Općinskog fonda, Ernada Seferovića, nakon izgradnje kanalizacione mreže uslijediće uređenje i asvaltiranje ulica u pomenutom naselju, što će biti druga faza reaizacije projekta. Time će se stvoriti preduslovi za kvalitetniji život mještana u Željezničkom naselju, kao i za dalju urbanizaciju ovog dijela grada.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0