instant fap

Krenule kandidature u SDA

Krenule kandidature u SDA

Nakon što je Predsjedništvo SDA usvojilo kriterije i smjernice za utvrđivanje kanadidatskih lista za predstojeće lokalne izbore, u svim Općinskim organizacijama SDA je pokrenut proces kandidiranja. Prijedlozi kandidata za načelnika i kandidata na listi za Općinska vijeća utvrđuju mjesni odbori SDA.

Evidentirani prijedlozi se dostavljaju općinskoj Kadrovskoj komisiji koja daje svoje mišljenje. A konačnog kandidata za načelnika i listu za Općinsko vijeće utvrđuje Općinski Izvršni odbor.

„Kad je riječ o kandidatu SDA za načelnika na predstojećim lokalnim izborima, konstatirali smo da je veći broj naših uglednih kadrova zainteresiran za ovu funkciju – zbog čega ćemo zatražiti stav naše najšire baze, odnosno da nam naše najšire članstvo kaže koji su to kadrovi SDA koje naši članovi na terenu vide na poziciji Općinskog načelnika.

Na isti način ćemo zatražiti stav naših mjesnih ogranaka o kandidatima za Općinsko vijeće. Zapravo, i u kreiranju liste za vijeće svojim prijedlozima najdirektnije konačnu odluku donosi naše članstvo. 

Na večerašnjoj sjednici mi smo potvrdili i odluku o formiranju Izbornog štaba koji ima zadatak provesti sve predizborne i izborne aktivnosti. OO SDA Sanski Most potpuno spremna ulazi u demokratsku izbornu utakmicu sa vjerom da će naši građani ostati uz one koji ih nikad napuštali nisu niti smo mijenjali dresove“, istaknuo je u izjavi za medije Predsjednik OO SDA Sanski Most Mensur Seferović.

Kako saznaje naš portal iz mjesnih ogranaka su već stigla četiri prijedloga za načelničku poziciju, pa će biti interesantno pratiti ovaj izborni proces u SDA Sanskog Mosta koji bi se trebao završiti do četvrtka.

KOMENTARI