Kuca na vrata Borussije Moenchengladbach: Mirza Mustafić je novi Miralem Pjanić!

HomeSport

Kuca na vrata Borussije Moenchengladbach: Mirza Mustafić je novi Miralem Pjanić!

Bosanac u Sionu ide stopama Mirsada Baljića (VIDEO)

Jeste li ikada čuli za ime Mirze Mustafića? Ukoliko niste, vrijeme je da ime ovog tinejdžera iz Njemačke pospremite u svoju memoriju. Mirza je danas omladinac Borussije Moenchengladbach, naredne sezone prvotimac, a vrlo brzo i “A” reprezentativac BiH. Sa Miralemom Pjanićem činit će najmoćniji tandem u vezi u Evropi!

Mustafić u Ligi prvaka protiv Barcelone
Mustafić u Ligi prvaka protiv Barcelone

“Mirza stilom igre podsjeća na mene”- ispalio je Miralem Pjanić svojevremeno, kada je ovaj 18-godišnjak prešao iz redova Metza u Moenchengladbach. Zanimljivo, Pjanić i Mustafić su zemljaci. Obojica su iz Kalesije. Životni putevi njihove roditelje odveli su u Luksemburg, gdje su obojica počeli svoju karijeru. I igrali za omladinsku selekciju te zemlje. Prvo je Mire, a potom i Mirza prešao u akademiju Metza. Da je kapitalac, moderni veznjak, koji unaprijed u glavi ima dva naredna poteza, primijetili su i iz moćne Barcelonine La Masije, ali Mustafić se odlučio za Borussiju Moenchengladbach. I nije pogriješio. Naprotiv.

Mustafić je vođa juniorskog tima Borussije. Već odavno trenira sa sa seniorima Moenchengladbacha. Naredne sezone već će biti senior. Vrijeme radi za Mirzu. Ove sezone na 13 utakmica u juniorskoj bundesligi postigao je dva pogotka i dva puta asistirao. Sa juniorima Moenchengladbacha igrao je u Ligi prvaka.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0