instant fap
NaslovnicaBiH

Kuda vozi “novi” SDP-ov autobus ?

Kuda vozi “novi” SDP-ov autobus ?

Postupajući po direktivi svoga partijskog šefa Zlatka Lagumdžije, premijer USK-a Hamdija Lipovača je jedva dočekao da svojim tendencioznim i malicioznim odlukama otjera dojučerašnje koalicione partnere, te na taj način formira novu većinu sa apsolutnim političkim “Liliputancima”.

Krenimo redom, a-SDA nastala iz stranačkog puča prije par godina. Stranka koja ima obilježja regionalne stranke jer egzistira samo u par općina USK-a. Glavno uporište je u Cazinu, mjesto u kojem ima većinu.

Kadrovi ove stranke su sve osim skupine stručnih, profesionalnih i koezistentni ljudi. Poseban “utisak” ostavlja novi-stari predsjedavajući Skupštine USK-a gospodin Admir Hadžipašić. Čovjek nerazumljivog dijalekta, užasno loše dikcije, često smušen, da ne zna gdje je doš'o, a gdje poš'o, se ponovo postavlja na mjesto predsjedavajućeg Skupštine, koje mu po svim ovim osobinama nikako ne pripada.

Totalni gubitnik na izborima 2010 godine SBB BiH, klasična opozicija sa svega dva poslanika u Skupštini USK-a  je sada nezaobilazna komponenta kantonalne izvršne vlasti. Postavlja se pitanje kako će predsjednik kluba poslanika ove stranke gospodin Nermin Bećirbegović diskutovati na narednim sjednicama?

Poznato je da je do sada bio jedan od najoštrijih kritičara premijera Lipovače. Išao je do te mjere da bi svojevremeno istog nazvao “nenormalnim”, zbog raskošnog i neplanskog trošenja budžetskih sredstava. Promjeniće i on svoj stav po uzoru na stranačkog kolegu, novopečenog ministra privrede gospodina Kurbegovića.

O Narodnoj stranci Radom za boljitak je sve poznato. Kupovinom glasova su sebi obezbjedili utrčavanje u vlast.

SDP ovoga puta izbacuje jedine i legitimne predstavnike bošnjačkog naroda.

SDA je osvojila više glasova nego sve tri stranke koje su novonastalom politčkom krizom,došle u priliku da se nađu u vlasti.

Službujući jednoumlju Zlatka Lagumdžije i volji Dodika i Bosića, SDP je navukao snažnu “ciklonu” nad političkim nebom USK-a. “Razvedravanje”  i poboljšanje stanja se može očekivati u oktobru tekuće godine. Do tad, nam preostaje da gledamo kako “Hamdo” oblači nad našim kantonom.

inmedia.ba