instant fap

Kupljeno 100 bala sijena za porodicu u socijalnoj potrebi

Kupljeno 100 bala sijena za porodicu u socijalnoj potrebi

Prije dvije godine džematlije džemata Demiševci su svojoj komšinici koja nakon smrti muža živi sâma i bez ikakvih primanja, kupili kravu. Socijalni fond našeg Medžlisa “Berićet” sa zadovoljstvom je prihvatio biti dijelom te plemenite akcije.

Željelo joj se time dugoročno pomoći da se lakše nosi sa životnom svakodnevnicom i da živi od vlastitog truda, a da pri tome ne dođe u iskušenje čekati milostinju.

I zaista, ova plemenita gesta komšija donijela je svojevrsni bereket u životu ove čestite i vrijedne žene. Ubrzo je stekla stalne mušterije pri prodaji mlijeka i mliječnih proizvoda, netom poslije toga, za njen trud i borbu za dostojanstven život saznaje porodica čijom dobrotom u štalu ove žene dolazi još jedna krava. 

Još jednom se pokazala istinitost izreke:”Ako želite nekome istinski pomoći, nemojte mu kupiti ribu. Kupite mu mrežu ili štap za pecanje.”

Ovaj put smo, zahvaljujući dobroti Bajre Habibovića iz Švedske, te dobroti jedne anonimne porodice, ovoj čestitoj ženi kupili i dopremili 100 bala sijena, želeći joj olakšati brigu oko prehrane ‘blaga’. 

Zbog njezinih blagoslova i molbe da tu pomoć proslijedimo nekome kome je potrebnije i da se njoj puno pomoglo, ne navodimo njezino ime. 
Navodimo ovo tek radi ibreta, svjesni da je Gospodar svjetova čuo njene dove i blagoslove, kao i toga da niko kod Njega nije anoniman.
Dobročinitelji pogotovo nisu!

Allah neka im imetak uveća i bereket u njemu daruje…

Koordinator SF “BERIĆET”
Senad ef. Omić

KOMENTARI