instant fap

Kupljeno “samo” 150 stolica

Nogometni klub „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta polovinom proteklog mjeseca je pokrenuo akciju nazvanu „Stolica za Podgrmeč“. Cilj akcije je kupovina stolica za tribine gradskog stadiona koje se nalaze u fazi izgradnje.

Zamisao je da građani i kolektivi kupovinom stolice, čija cijena iznosi dvadeset maraka, pomognu nabavku stolica i njihovu ugradnju. Do sada su uplaćena sredstva za kupovinu 150 stolica, a kapacitet budućih novoizgrađenih tribina iznosi 800 sjedećih mjesta.
Prema riječima Velida Kuželja,  sportskog direktora NK „Podgrmeč”, u sanskom prvoligašu su djelimično zadovoljni odzivom građana  u ovoj akciji.
„Ipak smo očekivali  više od naših građana, posebno dijaspore. Nadam se, da ćemo našim narednim aktivnostima uspjeti da skupimo sredstva za kupovimu bar još za 300 stolica kako bi po okončanju izgradnje tribina krenuli sa njihovom ugradnjom, jer ćemo samo tako od Saveza  dobiti odobrenje da igramo utakmice na našem stadionu.

Nažalost, kod naših građana još nije proradila svijest da imaju zakoni i propisi, te da se ne može igrati na našem stadionu jer za to nema uslova.  Federalni nogometni savez zahtjeva da stadion ima 900 sjedećih mjesta, a minimalno 500 u prvoj polusezoni. Mi ćemo nastojati da u idućih petnaestak dana sakupimo sredstva za kupovinu stolica, jer u suprotnom nećemo moći gledati utakmice Prve lige u Sanskom Mostu“, kaže Kuželj. On se zahvalio svima onima koji su do sada dali svoj doprinos u akciji „Stolica za Podgrmeč“.
„Svi građani koji su donirali sredstva za kupovinu stolica i oni koji će to u narednim danima uraditi će od kluba dobiti zahvalnice. Ovim se ujedno pomaže i gradu da iziđe iz ove letargije, jer smo do sada igrali sa nižerazrednim klobovima. Sada igramo u ligi u kojoj trebamo biti, što i zaslužujemo, ali još uvijek svijest naših ljudi još nije dovoljno dorasla“, ističe Kuželj.
On naglašava da će narednih  dana ponovo na gradskom korzu, ispred ulaza u mali park na rijeci Zdeni, biti postavljen štand i svi koji žele uplatom pomenutog novčanog iznosa mogu kupiti jednu stolicu za buduće tribine. Također, uplate se mogu vršiti i u prostorijama NK „Podgrmeč“, te s građani i prijatelji kluba mole da svojim učešćem podrže ovu akciju.

KOMENTARI