Kupuj domaće: Za mlijeko nema straha

Homeinmedia danas

Kupuj domaće: Za mlijeko nema straha

Sanski Most će uskoro dobiti turističku zajednicu

U trenutnim okolnostima, kada je pandemija koronavirusa paralizirala i ekonomske tokove života, za jednu lokalnu zajednicu veoma su bitna preduzeća koja proizvode osnovne životne namirnice.

Jedna od takvih firmi za Sanski Most jeste i mljekara „Milksan“.

Vlasnik ove sanske mljekare „Milksan“, Muhamed Kamerić, kaže kako im je vanredna situacija uzrokovala određene probleme, ali da se proces otkupa, prerade i proizvodnje te plasmana njihovih proizvoda na tržište odvija nesmetano.

Kamerić sitiče kako se pri tom poštuju sve propisane mjere zaštite i samozaštite te da su spremni da podmire potrebe tržišta kada se radi o mlijeku i mliječnim proizvodima. Mljekara „Milksan“ za sebe veže 120 kooperanata i kod njih postoji određeni strah kada je riječ o otkupu sirovog mlijeka.

Kamerić ističe kako kooperatnti nemaju razloga za strah i da će otkup mlijeka teći nesmetano. Ističe kako su, zbog vanredne situacije ometeni njihovi poslovni planovi u ovoj kalendarskoj godini. Protekla godina za mljekaru „Milksan“ bila je rekordna jer je otkupljeno i prerađeno oko 3 miliona litara mlijeka.

Inače, treba istaći i to da je Sanski Most po proizvodnji mliijeka na drugom mjestu u Unsko-sanskom kantonu s godišnjom proizvodnjom koja iznosi oko 7 miliona litara visokokvalitetnog mlijeka.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0