instant fap

Kurban Bajram s radošću dočekan u Sanskom Mostu

Kurban Bajram s radošću dočekan u Sanskom Mostu

Muslimani u Sanskom Mostu dočekali su Kurban Bajram, jedan od svojih najvećih blagdana. Centralna manifestacija dočeka Bajrama organizovana je u centralnoj gradskoj, Hamzibegovoj džamiji.

Svečano je danas bilo i u drugim sanskim džematima, gdje su vjernici prisustvovali klanjanju i dočeku ovog radosnog praznika. Bajram namaz je klanjan u svih trideset obnovljenih džamija na području Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, dok je centralna bajramska svečanost održana u Hamzibegovoj džamiji. 

Iako su bajramske radosti u našoj vjeri i tradiciji posebne, iako smo ih naučili dijeliti sa drugima i kroz bratski stisak ruke i zagrljaj, naša bajramovanja ovog puta su bila samo riječima i osmjehom, te sa propisne udaljenosti. 

Dovimo Allahu Svemilosnom neka nam milost Svoju i selamet podari, pa da ovaj Bajram bude posljednji koji ćemo na ovakav način bajramovati.

Posebno želimo čestiti Bajram porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, bolesnim i nemoćnim, nezaposlenim, sa dovom Stvoritelju Uzvišenom da bolesnim podari zdravlje i olakšanje, nemoćnim povrati snagu, a nezaposlenim nadu i opskrbu, sa riječima – Bajram Šerif Mubarek Olsun“.

KOMENTARI