Kyrgios kažnjen sa 16.500 dolara za kršenje pravila

HomeSport

Kyrgios kažnjen sa 16.500 dolara za kršenje pravila

Priča o mladiću koji inspirira mnoge: Gluh je, ne čuje suce ni publiku, ali grabi prema teniskom vrhu

Australac Nick Kyrgios, koji je prošlog tjedna osvojio naslov na ATP turniru u Tokiju, ponovno je došao u središte interesa zbog svog lošeg ponašanja tijekom dvoboja 2. kola na turniru u Šangaju, koje će ga koštati 16 500 dolara.

Naime, ATP je tim iznosom odlučio kazniti 21-godišnjeg australskog tenisača, zbog toga što je tijekom uvjerljivog, 48-minutnog poraza 6-3, 6-1 od Nijemca Mische Zvereva, namjerno odigrao mnoge poene, a da se nije ni potrudio osvojiti ih.

“Kyrgios je odmah kažnjen maksimalnom novčanom kaznom od 10.000 dolara za to što se nije trudio, još 5.000 dolara će platiti zbog verbalnog obračuna s gledateljem, a 1500 dolara će ga koštati nesportsko ponašanje”, izjavio je glasnogovornik ATP-a, prenosi Hina.

“Bilo mi je teško. Igrao sam dosta mečeva zaredom. Bio sam fizički i psihički umoran. Odlučio sam ići lakšim putem pa se nisam ni pojavio”, metaforički je objasnio i pokušao opravdati svoje ponašanje Kyrgios.

Ovo je još jedan u nizu ekscesa koje je daroviti, ali i hiroviti Australac izazvao na terenu ili izvan njega, zbog čega je već bio više puta novčano kažnjavan i nalazio se pod uvjetnom suspenzijom.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0