instant fap
NaslovnicaMagazin

Lagan za stomak, a još lakši za pripremu: Desert iz čaše bez pečenja

Lagan za stomak, a još lakši za pripremu: Desert iz čaše bez pečenja

Torta ili kolač od sira brojnima je omiljeni ljetni desert osvježavajući, ukusan i, najvažnije, lagane teksture koja ne opterećuje želudac.

Pa baš kada ste pomislili da bolje od navedenog ne može – ipak može i to u pripremi, ali i sastojcima obožavanog deserta. Za pripremu ne morate niti uključiti šporet.

Podloga ili baza:

– 50 g integralnog keksa
– 25 g putera omekšanog na sobnoj temperaturi

Krema:

– 100 g grčkog jogurta
– 50 g svježeg krem sira
– 75 g slatkog vrhnja
– 1kašika šećera u prahu

Preljev:

– 250 g šumskog voća
– 1 kašika šećera
– 1 kašika svježe cijeđenog soka limuna

Priprema:

1. Keks sameljite i pomiješajte s puterom rastopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše te zbijte pomoću oblog dijela kašike, te ostavite u frižideru dok pripremate ostatak kolača.

2. Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine. Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u frižider na najmanje sat vremena.

3. U međuvremenu nasjeckajte šumsko voće na sitno i prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavite u lončić i kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da se ohladi i potom je dodajte na prethodnu kremu. Vratite u hladnjak do posluživanja.

Savjet: Doza navedenih sastojaka dovoljna je za 3 porcije deserta ili manje ovisno o veličini čaše. Voće u preljevu možete mijenjati po želji, ali uz sir najbolje odgovara kiselkasto voće poput višanja, malina, kupina i svih vrsta bobičastog voća.

KOMENTARI