instant fap
NaslovnicaMagazin

Lagana krempita

Lagana krempita

lagana-krempita

Potrebno:
za biskvit:
• 6 žumanaca
• 6 kašika šećera
• 6 kašika ulja
• 6 kašika vrele vode
• 6 kašika brašna
• pola praška za pecivo

za fil:
• 6 bjelanaca
• 800 ml vrele vode
• 4 pudinga od vanilije
• 12 kašika šećera

Priprema:
Za biskvit treba umutiti sve sastojke: prvo žumanca i šećer, zatim dodati ulje i vodu, a na kraju umiješati brašno sa praškom za pecivo. Biskvit peći u četvrtastom plehu u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, oko 15 minuta. Biskvit ohladiti, a zatim ga presjeći da bi se dobile dvije kore.

Umutiti fil: 4 kesice pudinga od vanilije razmutiti sa 200 ml vode, dodati 12 kašika šećera, 1 vanilin-šećer. Preostalu količinu vode (600 ml), ostaviti da provri, a zatim dodati razmućen puding i kuhati uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Puding dobro ohladiti. Umutiti 6 bjelanaca u čvrst šne, dodati u hladan puding i lagano promiješati dok se sve ne sjedini. Na donju biskvitnu koru staviti fil, preklopiti drugom korom, posuti šećerom u prahu ili čokoladom u prahu i poslužiti.

KOMENTARI