instant fap

Lana Pudar ponovo nastupa na Svjetskom prvenstvu, za sedam dana putuje u Alžir

Lana Pudar ponovo nastupa na Svjetskom prvenstvu, za sedam dana putuje u Alžir

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16), jučer je osvojila osmo mjesto u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom seniorskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Budimpešti.

Lani Pudar ostalo je još takmičenje u disciplinama 200 metara delfin i 50 metara delfin.

Najbolja bh. plivačica nastupit će u grupi sa: Alondra Ortiz (Kostarika), Lea Polonsky (Izrael), Helena Bach (Danska), Jiaming Zhu (Kina), Yufei Zhang (Kina), Kina Hayashi (Japan), Katinka Hosszu (Mađarska) i Karen Durango (Kolumbija).

Njena trka na rasporedu je u 10:01 sati.

Nakon discipline 200 metara delfin, Lana će plivati u kvalifikacijama 50 metara delfin, ali će vjerovatno, bez obzira na ishod, nakon kvalifikacija napustiti Svjetsko prvenstvo jer putuje na Mediteranske igre u Alžir.

“Moramo se vratiti radi Alžira, raspored je jako pretrpan. Iz Alžira će direktno putovati u Bukurešt na juniorsko EP. Zato smo morali jako oprezno pristupiti periodizaciji treninga. Jednostavno nemoguće je da sva tri takmičenja budu glavna i morali smo nešto i žrtvovati, da tako kažem”, kazao je Lanin trener, Damir Đedović za Avaz.ba.

Lana je u Alžiru 27. juna, a prvi nastup joj je 1. jula na 100 metara delfin. Zatim 2. jula pliva 50 metara delfin, a 4. jula 100 metara delfin. Istog dana, odnosno 4. jula, leti za Bukurešt na juniorsko EP.

“Vjerujem da će u Alžiru biti u još boljoj formi jer je još uvijek umorna od teških treninga. Mislim da smo napravili dobar posao, ali vidjet ćemo jer nezahvalno je bilo šta prognozirati kad pričamo o ovom nivou rezultata i plivača. Bitno je da je u vrhu i da se uvijek može očekivati da otpliva neki dobar rezultat”, istakao je Damir Đedović.

KOMENTARI