instant fap

Lance Armstrong priznao upotrebu dopinga

Lance Armstrong priznao upotrebu dopinga

Američki biciklist Lance Armstrong u razgovoru s američkom tv voditeljicom Oprah Winfrey priznao je uzimanje nedozvoljenih stimulativnih sredstava, objavio je USA Today. Razgovor će biti emitiran 17. siječnja, a nagađa se kako bi američko pravosuđe od Armstronga moglo zatražiti veliku odštetu zbog toga što je godinama lagao tvrdeći da se nije dopingirao

Oprah Winfrey nije željela potvrditi, ali niti demantirati vijest kako je sedmerostruki pobjednik najprestižnije biciklističke utrke na svijetu, ‘Tour de France’ u njezinoj emisiji priznao da se godinama sustavno dopingirao. Na Twitteru je tek napisala kako je razgovor trajao dva i pol sata. Šuti i Armstrongov predstavnik za javnost Mark Fabiani.

Brojne tv ekipe, novinari i fotografi već su ‘zauzeli položaje’ ispred Armstrongovog doma u Teksasu, gdje je razgovor i vođen u nadi kako će dobiti izjavu najvećeg ‘prevaranta u povijesti sporta’ kako su neki nazvali Armtronga.

Bivši predsjednik Međunarodne antidopinške agencije Richard Pound komentirao je cijeli slučaj riječima kako bi radije da je ‘Armstrong sve priznao na sudu’ ili u nekoj od emisija u kojoj bi mu pitanja postavljali i gledatelji.

Armstrong je zbog sustavnog dopinga u listopadu prošle godine doživotno suspendiran i oduzeto mu je svih sedam pobjeda na Touru. Međutim, do sada je uporno negirao uzimanje nedozvoljenih stimulansa.

Armstrong se nekoliko sati prije intervjua ispričao humanitarnoj fondaciji ‘Livestrong’ koja je nosila njegovo ime prije dopinškog skandala.

KOMENTARI