instant fap

Legenda sanskog, slovenačkog i belgijskog futsala – Muradif Durić

Legenda sanskog, slovenačkog i belgijskog futsala – Muradif Durić

Najbolji igrač malog fudbala koji se rodio na ovim prostorima.
Legenda sanskog, slovenačkog i belgijskog futsala, kakva se rijetko viđa.

Muradif Durić je rođen 13.jula 1963.godine u selu Gorice kod Sanskog Mosta. Živi na potezu Belgija- Sanski Most, gdje posjeduje stan u centru grsda. Svjetsko ime malog fudbala koji je ostavio neizbrisiv trag igrajući za nekoliko klubova u Sloveniji i Belgiji.

Na Svjetskom futsal prvenstvu u Sloveniji nastupao je za reprezentaciju Belgije.

Muradif Durić je u svijetu poznat pod nadimkom Tarzo, i poput svakog poznatog igrača, poznavaocima futsala dovoljno je reći Tarzo, da bi znali o kolikoj se zvijezdi radi.

Sanjani ga zovu Lijo (Lijan) i to je lokalno poznata nogometna veličina.
Počeo je kao srednjoškolac učestvovati na legendarnom Ljetnjem malonogometnom turniru na Partizanu sa svojom ekipom Složna braća.

Sve se vrtilo oko njega i on je ekipu Složna braća iz Gorica vodio iz pobjede u pobjedu. Pobrao je simpatije publike na prvu i u gradu se pričalo o “malom žutom čudu” Liji iz Gorica.

Svi su željeli da vide malonogometnog čarobnjaka i dolazili su u sve većem broju na ionako prepun Partizan u vrijeme turnira.

Dugo godina su Lijan i Složna braća igrali i bili jedna od boljih ekipa na Gradskom turniru.Izgradnjom Sportske dvorane, Lijan i Složna braća su nastavili sa zapaženim igrama i sanjani su mogli i dalje uživati u igri ovog nenadmašnog čarobnjaka sa loptom.

Posljednji put je zaigrao u Sani na revijalnoj utakmici Ibričić i prijatelji.

Svi koji ga poznaju iz tog perioda tvrde da je on bio jedan od najboljih Futsal igraca u bivsoj Jugoslaviji. U jeku najveće popularnosti Tarzo je snimao mnoge reklame za razne firme.I pored godina starosti još je aktivan i redovan je učesnik malonogometnog turnira BH dijaspore gdje je trener i igrač Belgije.

Jedan od najboljih malonogometaša balkanskih prostora i šire, Durić Muradif – Tarzo. Momak rođen na Sani, dugo već žitelj Belgije, sportista i humanitarac od glave do pete.

KOMENTARI