instant fap

Legendarni Mercedes prešao je 1.25 milijuna kilometara, a sad se prodaje

Legendarni Mercedes prešao je 1.25 milijuna kilometara, a sad se prodaje

VJEROJATNO je najpoznatiji Mercedes na našim prostorima, a mi smo pronašli jedan doista poseban primjerak.

Naravno, govorimo o modelu W123, prethodnici E klase i jednom od najboljih Mercedesa u povijesti. Model je to koji je proslavio Mercedes, dokazao njegovu kvalitetu i pokazao se ao nevjerojatno izdržljivo vozilo. Voljeli su ga taksisti, obrtnici, ali i poslovnjaci, a u svom izboru su se najčešće razlikovali kroz izbor motora. 

Ovi primjerci su nerijetko napravili odradili ogromnu kilometražu, a određen broj njih prešao je i više od milijun kilometara. Međutim, niti jedan vjerojatno nije u ovakvom stanju iza sebe ostavio 1.258.000 km. I ne samo to, radi s eo osjetno rjeđem karavanu poznatom kao T model.

Ako se pitate što je ispod poklopca reći ćemo kratko 300 TD. Upravo tako, primjerak je posljednje 42 godine prosječno prelazio 80-ak kilometara dnevno, a aktualni vlasnik ga ima posljednjih 15 godina.Bolji poznavatelji će reći kako se legendarni petcilindarski OM617 tek razradio i neće biti daleko od istine. Iako je star preko četiri desetljeća oprema je potpuna, a uključuje i klima uređaj.

Ako ste zainteresirani za ovaj auto znajte da ga putem Bring-a-Trailera nudi Dieselgirl iz Arizone. Trenutna cijena je 6.000 USD. 

KOMENTARI