instant fap

Lego dijeli otkaze u Danskoj

Lego dijeli otkaze u Danskoj

Čuveni danski proizvođač igračaka Lego saopštio je danas da će uručiti 380 otkaza u glavnoj fabrici u Danskoj do 2015, zbog preseljenja aktivnosti pakovanja u inostranstvo, u cilju smanjenja troškova.

“Za neke zaposlene, to će biti prirodno penzionisanje, drugi će usvojiti nove vještine i preći na druge poslove u grupaciji Lego. Nažalost, nećemo moći da izbjegnemo i neke otkaze”, izjavio je izvršni direktor kompanije Vig Nudstorp, a prenijela agencija Frans pres.

Postrojenje pogođeno smanjenjem radne snage nalazi se u sjedištu firme, u gradu Bilundu, gdje se igračke pakuju i dekorišu.

Lego se nada da će skratiti vrijeme isporuke igračaka time što će ih pakovati bliže tržištima na kojima će biti prodavane. Više od 90 odsto “lego kocki” proizvedenih u Bilundu već se pakuje u inostranstvu, napominje kompanija.

Lego je osnovan 1934. kao porodično preduzeće, a 2010. je postao četvrti po veličini igrač na svjetskom tržištu igračaka. Kompanija je prošla kroz ozbiljnu krizu krajem 1990-ih i početkom 2000-ih, kada ju je oštra konkurencija od strane kompjuterskih igrica bacila na koljena po prvi put u istoriji.

Lego je potom sproveo restrukturu, uključujući masovne otkaze, zatvaranje proizvodnjih pogona i prebacivanje fokusa na osnovnu djelatnost – proizvodnju popularnih kocki.

KOMENTARI