instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Lenovo priprema tablet s posebnim ekranom za crtanje

Lenovo priprema tablet s posebnim ekranom za crtanje

Kompanija Lenovo priprema novi model laptopa ThinkBook Plus koji će biti praktičniji, posebno onima koji se bave nekim vidom crtanja

Dobro poznati tipster s Twittera Evan Blass je otkrio izgled 17-inčnog ThinkBook Plus modela, koji za razliku od aktuelnog 13,3-inčnog modela neće biti potrebno okretati kako bi se koristio e-paper ekran na stražnjoj strani. Umjesto toga će novi model imati ekran u boji namijenjen crtanju, koji će biti smješten pored tastature. Koristit će se za crtanje, ali i za kreiranje bilješki.

Blass nije otkrio više detalja, ali se čini da će 17-inčni ThinkBook Plus imati veoma široki glavni ekran, tako da će na donjem dijelu biti dovoljno mjesta za tastaturu, veliki trackpad i drugi ekran. Očekuju se visoke performanse uređaja kako bi se mogao nositi s drugim ekranom.

Kada će se ThinkBook Plus pojaviti na tržištu, zasad nije poznato. Lenovo je u prošlosti rezervisao CES u januaru za predstavljanje svojih najboljih laptopa, ali ne treba isključiti mogućnost predstavljanja laptopa prije novogodišnjih praznika.

KOMENTARI