Liga muslimanskog svijeta dodijelila preko dva miliona KM novčane pomoći za jetime u BiH

HomeVijestiBiH

Liga muslimanskog svijeta dodijelila preko dva miliona KM novčane pomoći za jetime u BiH

Jasmin Odobašić, neumorni borac za pravdu

Regionalni Ured Lige muslimanskog svijeta (Rabita) sa sjedištem u Sarajevu dodijelio je danas novčanu pomoć za 1.383 jetima u Bosni i Hercegovini.

Za realizaciju Projekta podjele novčane pomoći jetimima, djeci bez jednog ili oba roditelja, Liga muslimanskog svijeta osigurala je 2.253.096,41 KM.

Direktor Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH Abdullah bin Rahmatullah Qari podsjetio je da su 2021. godine u okviru projekta isplaćene naknade za 1.343 jetima u ukupnom iznosu od 1.342.922 KM, dok je u ovoj taj iznos uvećan za 910.174,41 KM.

“Regionalni ured Rabite u BiH će u narednom periodu upriličiti i posjetu oko 30 posto jetima. Generalni sekretar Lige posebnu pažnju posvećuje brizi o jetimima te će stoga i nastaviti pružati podršku Projektu zbrinjavanja jetima u BiH“, kazao je Qari.

Svečanosti realizacije Projekta podjele novčane pomoći prisustvovao je i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić koji je ukazao na važnost pružanja podrške djeci bez roditelja, te izrazio uvjerenje da pomaganje jetimima treba da bude obaveza sviju nas.

Zvizdić je zahvalio generalnom sekretaru Rabite Muhamedu bin Abdulkerimu Al Issi na njegovom zalaganju i podršci državi i svim narodima BiH.

“Nadam se da će Rabita nastaviti pružati pomoć jetimima kroz realizaciju novih projekata, kao što su projekti izgradnje i opremanja klinika, bolnica, edukacija i obrazovanje mladih u novim tehnologijama, investicije u privredu”, rekao je Zvizdić.

Novac jetimima će biti uplaćen direktno na bankovne račune djece.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0