Lijepa nogometna slika na stadionu u Zdeni

HomeLokalne temeSanski Most

Lijepa nogometna slika na stadionu u Zdeni

Nogometašice “Sane 2014” se pripremaju za novu sezonu

Nogometni klub Radnički je na svom stadionu u Zdeni, nakon dugo godina odigrao jednu zvaničnu takmičarsku utakmicu.

Utakmici su odigrali najmlađi nogometaši ovog kluba, koji nastupaju za pionirsku selekciju, a koja se u ovoj sezoni takmiči u Omladinskoj ligi USK. Bila je ovo utakmica prvog kola, kojom je i otvoreno ovogodišnje prvenstvo, u kojem se ove sezone takmiči desetak klubova iz svih gradova Unsko-sanskog kantona.

U prvoj utakmici na otvaranju sezone Zdenjani su ugostili svoje vršnjake iz NK Podgrmeč, tako da je utakmica ujedno ponijela i epitet malog gradskog derbija. Ovaj sportski događaj, očekivano privukao je veliku pažnju, tako da su tribine ovog stadiona nakon dugo vremena bile za naše prilike, i nivo takmičenja, solidno popunjene.

Utakmici su posmatrali fudbalski zaljubljenici, nekadašnji nogometaši ova dva kluba, kao i roditelji, koji su doprinijeli tome da se sa ovog terena nakon dugo godina pošalje jedna lijepa nogometna slika.

Nogometni klub Radnički je sportski kolektiv sa dugom tradicijom, osnovan 1952. godine, i koji ove godine obilježava vrijedan jubilej, sedamdeset godina postojanja, i namjera uprave kluba je da se ova godišnjica na jedan dostojan način i obilježi.

Podsjećamo, nakon nekoliko godina stagnacije i zastoja u radu, novo rukovodstvo kluba, u veoma kratkom razdoblju uspjelo je pokrenuti klub sa mrtve tačke. Formirane su omladinske selekcije kluba, koje broje oko tridesetak dječaka i djevojčica iz ovog naselja, a za trenera je imenovan Edin Korlat.

Što se tiče sportskog segmenta, klub na ovome ne misli stati, te u planu imaju i nove aktivnosti, tako da nije isključeno da se u dogledno vrijeme formira i seniorska selekcija kluba.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0