Lijepa priča iz NK Radnički Zdena

HomeSanski Most

Lijepa priča iz NK Radnički Zdena

VIDEO sa kur'anskog takmičenja za djecu i omladinu

Nakon nekoliko godina pauze, i ne učestvovanja u takmičenjima, NK Radnički iz Zdene ove sezone trebao bi imati prijavljene dvije takmičarske selekcije koje će nastupati u Omladinskoj ligi USK. Radi se o predpionirskoj i pionirskoj selekciji, u koje je uključeno tridesetak djece, a koji su ovih dana počeli sa pripremama.

Nakon nekoliko godina stagnacije i zastoja u radu, na igralištu Nogometnog kluba Radnički u Zdeni, sada vlada sasvim druga atmosfera. Pokrenut je trenažni proces sa omladinskim selekcijama, u koje su uključeni dječaci i jedan brooj djevojčica iz ovog ali i ostalih prigradskih naselja. Treninge vodi Edin Korlat, i kako kaže, očekuje da njegova ekipa spremno dočeka početak prvenstva, koje bi trebalo početi polovinom septembra.

Mali problem trenutno predstavlja nešto manji broj djece koji bi nastupali u pionirskoj selekciji, ali očekuje i da se taj problem riješi. Inače , Omladinska liga USK, u kojoj bi trebali nastupati, brojaće oko desetak klubova sa cijelog područja kantona.

Novo rukovodstvo kluba, na čelu sa predsjednikom Damirom Bašićem i sekretarom Smailom Cerićem, u veoma kratkom razdoblju uspjelo je pokrenuti klub sa mrtve tačke, i pravo je čudo da u vremenu u kojem se gase mnogi klubovi, Radnički iz Zdene nastoji ponovo oživjeti svoj rad i djelovanje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0