instant fap

Lijevo krilo Enes Keškić najveće otkriće

Lijevo krilo Enes Keškić najveće otkriće

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine odigrala je dvije kontrolne utakmice s domaćinom Katarom u Dohi.

Katar, koji se priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo, riješio je prvi meč u svoju korist s uvjerljivih 33:16, a drugi sa 30:22.

”Zmajevi” selektora Bilala Šumana bili su bez sedmorice bitnih igrača (Marin Vegar, Tomislav Nuić, Benjamin Burić, Faruk Vražalić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Dejan Malinović). Zbog problema sa povredom, manju minutažu imao je i Nikola Prce.

– Ovi rezultati nisu mjerilo, fokus je bio na tome da vidimo nove igrače koji bi mogli konkurirati za kvalifikacijske utakmice – kaže Šuman.

Šansu su dobili i igrači s rezervne liste (Ibrahim Haseljić, Vladan Lončar, Kosta Savić), a naknadno su pozvani Enes Keškić (19), koji nastupa za drugi tim Fuhse Berlina, te golman Gračanice Adi Ahmetašević.

 Enes Keškić, čiji su roditelji iz Bihaća je po prvi put obukao dres “A” reprezentacije BiH, a za njegov nastup selektor Šuman ima samo riječi hvale.

– Veoma sam zadovoljan lijevim krilom Keškićem. Ima ogroman potencijal i mislim da je on naša budućnost na toj poziciji – rekao je Šuman.

Kako je Šuman naglasio, kompletne pripreme bile su usmjerene na dvomeč s Finskom u aprilu. Pobjede u oba susreta mogle bi nas odvesti na Euro.

– Imamo ogromnu šansu. Ostaje nam da pratimo formu igrača pa ćemo vidjeti kojih je to 16 igrača s kojima ćemo se suprotstaviti Finskoj – rekao je Šuman.

KOMENTARI