instant fap

Lipovača podržao novu većinu

Lipovača podržao novu većinu

Skriveni od očiju javnosti, jučer su se u podnevnim satima u Cazinu (restoran Hilton) sastale visoke delegacije DF-a i A SDA. U ime DF-a ovom sastanku se prisustvovali Ekrem Prošić – Maršal, te poslanici u Skupštini Farko Hodžić (Hodža) i Sanil Hasić. U ime delegacije A SDA: Nermin Ogrešević, ministar Nuhić i poslanik Admir Hadžipašić.

hotel hilton

Proteklih dana  A SDA sve čini da osigura parlamentarnu većinu kojom bi SDA potpuno isključila iz vlasti. Lider A SDA Hozanović i Ogrešević su svjesni da u svakoj situaciji imaju podršku dijela kluba SDA Mahmića, Veladžića i Jusića, te da bi uz podršku lijevih snaga u Skupštini bili u mogućnosti to i realizirati.

To je bi i razlog da su se proteklih dana sastali i sa Hamdijom Lipovačom od koga su tražili neskrivenu podršku  za svoje političke projekcije. Lipovača je obećao podršku Veladžiću i Hozanoviću, a svoje prisustvo ovom sastanku potvrdio je i lično na društvenim mrežama.

Veoma je burno i u SBB-u. Danas je ponovo visoka kantonalna delegacija SBB-a na prijemu u centrali  u Sarajevu kako bi zatražili objašnjenje zbog čega su na njihove ministarske pozicije imenovani kadrovi drugih stranaka???

Javnost je uskraćena i za činjenicu da je jučer Predsjednik KO SDA Šemsudin Dedić održao konsultacije sa osam Predsjednika Općinskih organizacija SDA, koji su jučer po prvi put sjeli zajedno nakon nestatutarne rekonstrukcije Vlade USK-a. Nema nikakvih zvaničnih obavještenja ali je očigledno da će se rasplet u ovoj stranci desiti na organima stranke na kojima će biti donošene odluke o mjerama protiv onih koji u ovom trenutku na političkoj sceni zastupaju interese drugih stranaka.

Očito da se bura na kantonalnoj političkoj sceni još dugo neće stišati…

Rasplet će, ako ništa, sigurno stići u izbornom oktobru…

KOMENTARI