instant fap

List ‘Charlie Hebdo’ objavio strip o Muhamedu kako bi svijet bolje upoznao božjeg poslanika

List ‘Charlie Hebdo’ objavio strip o Muhamedu kako bi svijet bolje upoznao božjeg poslanika

Francuski satirični magazin “Charlie Hebdo” (Šarli Ebdo) ponovo je nauvukao bijes muslimana širom svijeta nakon što je danas objavio biografski strip o životu božjeg poslanika Muhameda

muhammed

Urednik nedjeljnog lista tvrdi da je strip koji nosi naziv “Život Muhameda” dobronamjeran i da je riječ o obrazovnom materijalu.

– Prije objave, propisno smo uradili sva istraživanja, a na pripremi je radio sociolog francusko-tuniskog porijekla. To je biografija koju islam odobrava jer je uređuju muslimani.Mislim da niko ne može ništa neprimjereno naći u stripu, rekao je Stefan Šarbonije, koji je ilustrovao strip na čijoj se naslovnoj stranici nalazi božji poslanik Muhamed koji vodi kamilu kroz pustinju.

Šarbonije je naveo da je na ideju za strip došao još 2006. godine, kad je jedan danski list objavio karikature Muhameda, a koje je kasnije objavljivao i “Charlie Hebdo” izazvavši tako bijes muslimana širom svijeta, koji smatraju da je objavljivanje lika božjeg poslanika svetogrđe.

– Koliko samo znamo o Isusu, a toliko malo o Muhamedu”, kazao je Šarbonije i dodao da je, prije nego što se nasmijemo nekom liku, potrebno da ga bolje upoznamo.

Inače, list “Charlie Hebdo” je 19. septembra prošle godine objavio karikature Muhameda, nakon čega su izbili protesti u nekoliko zemalja u svijetu.