instant fap

“Ljeto na Sani” počinje 17. jula

“Ljeto na Sani” počinje 17. jula

Kulturno zabavna manifestacija „Ljeto na Sani“ započeće 17. Jula i trajaće sve do kraja ovog mjeseca. Kao svih godina do sada, i ovogodišnja manifestacija obilovaće nizom raznovrsnih sadržaja različitog karaktera.

Ove godine navršava se 23. godina od početka održavanja pomenute manifestacije, koja je iz godine u godinu postala neizostavan dio turističke ponude grada na devet rijeka za vrijeme ljetnih mjeseci. Kao i svih ranijih godina, građani sanske i susjednih općina, te brojni turisti koji u ljetnom periodu posjećuju grad na devet rijeka uživaće u prigodnim sadržajima kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera, a kroz sansko ljeto prodefilovaće brojni muzičari, umjetnici, sportisti i glumci.

Prvo „Ljeto na Sani“ održano je 1997. godine i od tada je postalo prepoznatljiv simbol Sanskog Mosta. Kao i prethodnih godina generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani“ je Općina Sanski Most, a organizator RTV „Sana“. Kao i svih ranijih godina, i ovogodišnja manifestacija će započeti tradisionalnom sladoledijadom. U okviru ovogodišnje manifestacije planirani su koncerti Kemala Malovčića, grupe „Divanhana“ iz Sarajeva čija je vokalna solistkinja Sanjanka Šejla Grgić, sanskog benda „No limit“ koji ove godine obilježava 20 godina uspješnog postojanja i hora „Harmonija“ s gostima.

Također, biće organizirane predstave i igraonice za djecu, sajam udruženje žena i foklora, konjičke utrke, lovačka noć, promocije knjiga i drugi sadržaji. Centralni dio i ovogodišnje manifestacije su noćni skokovi s gradskog mosta. Dobrodošli na „Ljeto na Sani 2019“.

KOMENTARI