Ljeto na Sani: Večeras hor “Harmonija”

Homeinmedia danasUncategorized

Ljeto na Sani: Večeras hor “Harmonija”

“Veče sevdaha” oduševilo publiku u gradskom kinu

Manifestacija „Ljeto na Sani 2018“ nastavlja se večeras kada će se na ljetnjoj pozornici cjelovečernji koncert održati hor „Harmonija“ koji već nekoliko godina sa dosta uspjeha djeluje u sastavu nevladine organizacije Centar za izgradnju mira iz Sanskog Mosta.

U njihovom repertoaru pretežno su zastupljene tradicionalne i duhovne pjesme balkanskog podneblja, kao i moderne kompozicije koje su adaptirane za horsko izvođenje. Nastupi ovog hora su jedinstveni i postali su prepoznatljivi, a pretežno su vezani za značajnije datume, državne i vjerske praznike, godišnje koncerte kao i druge svečanosti. Pored nastupa na području sanske općine, u proteklom periodu hor je imao nekoliko nastupa i u drugim bh. gradovima, ali i susjednim državama.

Također ljubitelji pop muzike večeras će moći uživati u koncertu sanskog benda „Perspektiva“. Sastav čine tri mlada muzičara: Sara Selman, Ammar Arnautović i Elma Ramić koji iza sebe imaju dugogodišnje muzičko iskustvo stečeno u Muzičkoj školi Sanski Most. Također, muzičku naobraznu su stekli i u horu „Harmonija“, a treba naglasiti da su nagrađivani i na brojnim dječijim festivalima.

Članovi benda do sada su na svojim nastupima oduševljavali publiku izvedbom velikog broja domaćih i stranih hitova, a mladi muzičari dobru svirku i atmosferu obećavaju i večeras na ljetnoj pozornici u parku na rijeci Zdeni.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0