Ljubav prema psima

HomeSanski MostLokalne teme

Ljubav prema psima

Lora na pobjedničkom postolju. Spremna za svjetsko takmičenje

Sandi Kuršumović i njegov sin Inan, s velikom ljubavlju i entuzijazmom bave se uzgajanjem njemačkih ovčara, koji spadaju među najljepše i najcjenjenije pse u svijetu kinologije. Rezultat napornog rada, truda i ljubavi su nagrade. Pune dvije decenije Kuršumović se bavi uzgojem njemačkih ovčara, a u proteklim godinama njegovi ljubimci su sudjelovali na brojnim izložbama u zemlji i regionu te osvajali vrijedne nagrade. Kuršumovići su u ovome poslu uvezani s jednom poznatom uzgajivačnicom njemačkih ovčara koja se nalazi u Splitu.

Radi se o plemenitim psima koji imaju svoje porijeklo i rodovnike te se strogo vodi računa o njihovom ukrštanju i budućem potomstvu. Ovo je jedna od najpopularnijih i najprepoznatljivijih pasmina u svijetu, a njemački ovčar je prvobitno uzgajan za pastirskog psa, koji je nadgledao i čuvao ovce.

Danas se koristi kao radni i pas čuvar u policiji, vojsci i na granicama, kao terapijski i spasilački pas koji sudjeluje u potragama za izgubljenim ljudima, te kao vodič za slijepe osobe, a treba istaći kako je njemački ovčar među najpopularnijim pasminama pasa u svijetu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0