instant fap
NaslovnicaUncategorized

Ljudska dobrota nema kraja/ Pomoć za Hajru sa svih strana svijeta

Ljudska dobrota nema kraja/ Pomoć za Hajru sa svih strana svijeta

Iako ove godine treba da krene u prvi razred osnovne škole, njegovi roditelji Meksudin i Zlatija Mušić kažu kako to neće biti moguće, jer mališan zahtijeva intenzivnu i cjelodnevnu brigu i zaštitu.

Porodica Mušić je iz sela Modra, koje je udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, ali već godinama žive u alternativnom smještaju, u jednoj zgradi u mjestu Fajtovci. Sem malog Hajre, supružnici imaju još dvoje djece, 14godišnjeg dječaka i petogodišnju djevojčicu, a porodica preživljava od skromne mjesečne invalidnine koja stiže na ime njihovog mališana.

Do Hajre Mušića iz sela Modra, općina Sanski Most je stigla pomoć vrijedna 6.500 švedskih kruna. Akcije ove vrste, su od ogromnog značaja i na najbolji način govore o nama kad se dobro organizujemo. Zahvalna porodica Mušić i potpisnik ovih redova, nikad neće zaboraviti da ste dali doprinos za terpaije i bolje djetinjstvo našeg malog junaka i da ćemo ako Bog da uspjeti osigurati i sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala, za ljepši i sretniji život, plavookog ljepotana. Veliko HVALA za našu raju iz Švedske.

Naši donatori su : Alisa,Muna,Dina,Sadika,Selma,Alma,Beska,Amela D, Amela S. Asija, Fehima, Melina, Laura, Sanela, Alma B, Dajana, Satka, Medina, Ajla,Edina, Amila,Ermina J, Amela C, Jasmina V K, Asima, Adi, Armin, Mediha, Ermina V, Lejla, Melisa i Jasmina.

Ljudskoj dobroti nikad kraja. To bi u najkraćem mogli reći za humanitarnu akciju. Porodica Mušić se javila obradovana podrškom koja je stigla iz Danske. Na žiro račun teško bolesnog Hajre, Mina i Hami i njihovi prijatelji uplatili su 1166 KM. Za porodicu Mušić koja živi od 403 KM invalidnine, to je još jedan vjetar u leđa i dokaz da su ljudi dobre volje spremni osigurati nastavak terapija za plavookog ljepotana i sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala. Porodica Mušić vam je jako zahvalna, jer vi ste im omogućili da sa više optimizma gledaju u naredni period.

Treba istaknuti da se i caffe bar Sindikat IV odlučio i ovaj put da se uključi u humanitarnu akciju  i organizira dobrotvorno veče za malog Hajru Mušića.

Svi koji žele pomoći malom Hajri Mušiću i njegovoj porodici mogu to učiniti uplatom novčanih sredstava na žiro račun: 1990446056403745.

KOMENTARI