instant fap
NaslovnicaMagazin

Loren na vrhu top-lista

Loren na vrhu top-lista

Od kada je Šveđanka Loren osvojila takmičenje za Pjesmu eurovizije pjesmom Euforija, njen hit je dospio na vrh brojnih top-lista. Takođe, prodaja pjesme preko interneta je eksplodirala.

Svi su u euforiji jer je Loren izvršila pravi juriš na europske top-liste. Od Austrije do Velike Britanije, na AjTjuns listama Loren je prva u 15 zemalja.

Prodaja pobjedničke pjesme Eurovizije preko interneta od protekle subote – kada je bilo eurovizijsko finale – pa do nedjelje porasla je desetostruko. Loren briljira i u poređenju sa prošlogodišnjim pobjednicima El i Niki, ona je već dan poslije finala imala pet puta više prodatih primjeraka pjesme od njihove Running Scared.

Zbrisala konkurenciju

Loren Talhaui je rođena kao dijete marokanskih roditelja u Stokholmu. Pjevala je već na takmičenju za švedskog Idola 2004, gdje je ispala u četvrtfinalu. Uz podršku pjevača Mansa Zelmerleva učestovala je i 2011. na švedskom izboru za predstavnika na Europjesmi. Ispala je u plej-ofu, ali je pjesma My Heart is refusing me dospjela na 9. mjesto u Švedskoj.

Ove godine se vratila na izbor švedskog predstavnika Melodifestivalen sa Euforijom kompozitorskog dua koji je ove godine inače napravio i špansku pjesmu. Euforija je prosto zbrisala konkurenciju, a tako je bilo i na samom eurovizijskom takmičenju. I prije 26. maja, ova pjesma je već bila prva na švedskoj top-listi.

Pjesme koje su poslije Eurovizije najpopularnije numere tog takmičenja su očigledno njemačka pjesma Standing Still Romana Loba, Party For Everybody od Babuški, Shouldve Known Better Dankinje Solune Samaj te Waterline irskog dua Džedvard. Kraljica je naravno Loren.

 

Izvor : DW