Lovrenova životna priča: Da sam ostao u Bosni, vjerovatno bi me ubili

HomeSport

Lovrenova životna priča: Da sam ostao u Bosni, vjerovatno bi me ubili

Jusuf Nurkić se vraća! Ostvario je sjajan double-double protiv Clippersa

Reprezentativac Hrvatske Dejan Lovren jedan je od brojnih fudbalera koji je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao dijete morao napustiti domovinu. Rođeni Zeničanin govorio je o svom djetinjstvu i karijeri za portal This is Anfield.

Mnogi navijači Liverpoola nisu znali kakvo je djetinjstvo imao Lovren, a nakon njegove priče ostali su šokirani.

“Bio sam sa majkom kada sam čuo zvuk sirena. Bilo je strašno. Uzela me je u naručje, a onda smo sišli u podrum. Majka je plakala, a sve što smo mogli uraditi jeste da se krijemo. Ovo je nešto što nikada ne mogu zaboraviti. Zatim smo sjeli u malo auto, Yugo. Moj ujak nas je odveo u Njemačku i tako sam postao izbjeglica”, rekao je Lovren.

Istakao je da su njegovi roditelji bili hrabri kada su se zaputili za Njemačku, jer su kod sebe imali samo stvari koje su nosili.

“Otac je ostao u Bosni još nekoliko sedmica. Trebao je završiti neke stvari prije nego nam se pridruži. Mislim da je prodavao kuću, kako bi mogli živjeti od nečega. Bio sam dijete, nisam znao ništa, ali sam znao da idemo negdje gdje ćemo biti sigurniji. Bilo mi je sedam ili osam godina kada sam shvatio da su roditelji došli u Njemačku. Da smo ostali u BiH, roditelji bi poginuli, a vjerovatno bih i sam bio ubijen. Čitao sam sve i gledao kasnije dokumentarce na YouTubu. Znam da je užasno bilo”, ispričao je
Lovren.

Lovren je 1999. dospio u Zagreb i počeo igrati za Dinamo. Potom je preselio u Lyon, a potom u Englesku. Prvo je igrao za Southampton, a danas je član slavnog Liverpoola.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0