instant fap
NaslovnicaMagazin

Lubenica je sve što vam treba za suhu i umornu kožu

Lubenica je sve što vam treba za suhu i umornu kožu

Konzumiranje lubenice u njezi kože nije ništa novo, tvrde dermatolozi.Dermatolog Tiffany J. Libby navodi kako se lubenice stoljećima koriste u azijskim kulturama zbog protuupalnih svojstava. Lubenice smanjunju crvenila, upale i općenito popravljaju izgled kože, piše Elle.com.

“Lubenica je bogata vitaminima A, C i E koji joj daju antioksidacijsku moć. Neutraliziraju oštećenja i smanjuju umor na koži”, dodaje dr. Libby.

Lubenica je veoma dobra za hidrataciju kože i to naročito njen unutrašnji dio koji je “napunjen” vodom. Isto tako, kore pomažu kod iritacije kože. Sjemenke su pune bjelančevina i obogaćene su masnim kiselinama koje također pomažu u hidrataciji kože. Budući da lubenica sadrži 90% vode i ne čudi zašto je odlična u hidrataciji. Također, pomaže i kod ublažavanja bora.

Dermatolozi tvrde da ćete za kratko vrijeme korištenja lubenice u njezi kože primjetiti pozitivne efekte. Ali za dugoročnije efekte, tvrde dermatolozi, potrebno je najmanje 30 dana konstantnog korištenja lubenice kako bi efekti bili vidljivi.

Lubenica je pogodna za sve tipove kože, upravo jer sadrži 90% vode. Obzirom na to da ima umirujuće dejstvo, lubenica u kombinaciji s još nekim sastojcima može pomoći i u liječenju akni.

KOMENTARI