instant fap

Lufthansa zbog omikrona privremeno ukida veliki broj letova iz Sarajeva

Lufthansa zbog omikrona privremeno ukida veliki broj letova iz Sarajeva

Nekoliko aviokompanija koje posluju u okviru Lufthanse će privremeno ukinuti letove iz Sarajeva do Štutgarta, Kelna i Ciriha, a neki letovi će se nastaviti održavati, no smanjenim intenzitetom.

Lufthansa Grupa, koju čine Lufthansa, Eurowings, Austrian Airlines, Swiss i Brussels Airlines, planira da otkaže 33.000 letova od sredine januara do februara to jeste 10 posto svog ukupnog plana letova.

Razlog tome je nagli pad rezervacija, a što je rezultat porasta broja zaraza omikron varijantom koronavirusa, koja se brzo širi. Osim pada rezervacija, bore se i sa sve više oboljelih pilota i drugih članova posade.

Aviokompanije ove grupacije će smanjiti frekvencije na gotovo svim linijama za bivšu Jugoslaviju, a devet letova će biti privremeno i obustavljenom, piše Ex-Yu Aviation News.

Najviše letova će suspendovati Eurowings. Iz Sarajeva su ukinuli letove za Keln do 8. februara i za Štutgart, do 15. februara.

U regionu će biti ukinuti letovi iz Zagreba za Štutgart do 7. februara, a četovi do Kelna će biti održavane smanjenim redoslijedom vožnji. Iz Splita su obustavljeni letovi za Keln, do 4. beruara i Štutgart do 13. februara, a uslugu će pružati iz Splita sam do Dizeldorfa, i to jednom sedmično. Jedina ruta ove aviokompanije iz Beograda do Štutgarta će biti suspendovana do 4. marta.

Swiss International Airlines će obustaviti letove iz Ciriha za Sarajevo, od sredine januara do 14. februara, a smanjit će broj letova za Ljubljanu.

Brussels Airlines će do 11. marta obustaviti letove iz svog glavnog čvorišta do Ljubljane.

Lufthansa će smanjiti frekvencije za Sarajevo, Beograd, Ljubljanu i Zagreb.

KOMENTARI