instant fap

Macho muškarci nisu poželjni partneri: Žene su ih odavno odbacile zbog hrane i sigurnosti

Iako su macho muškarci samouvjereni te misle da mogu zavesti svaku ženu koju žele, nauka se s njima ne slaže. Žene će možda ući u vezu s takvim muškarcem, ali kad je u pitanju nalaženje životnog partnera, žene su sklonije odabrati nekog tko će im ponuditi siguran život. Američki naučnici potražili su razloge zbog kojih ljudski rod funkcionira unutar obitelji. Naši preci naslijedili su socijalnu strukturu od manjina. Vladala je seksualna sloboda, a mužjaci su se borili za naklonost ženki.

Revolucija se dogodila kada su se manje snažni mužjaci snašli i shvatili kako mogu dobiti ženu koju žele. Odlučili su se iskazati skupljanjem hrane i brigom, tvrde naučnici sa Sveučilišta u Tenneseeju. Trud im se jako isplatio, a žene su ubrzo shvatile da je bolje stvarati duge veze s takvim muškarcima.

Evolucijski biolog Sergey Gavrilets tvrdi kako je takva odluka žena bila osnova kasnije institucije moderne obitelji. Muškarci su stoga postajali sve produktivniji, a manje su se svađali te više vremena provodili sa svojim potomcima. Sergey tvrdi kako dosad biolozi nisu shvaćali koliku ulogu su u svemu odigrale žene. “Čim su žene počele pokazivati da im odgovara stalno osiguranje te su počele birati muškarce koji im donose hranu, i ostali su se promijenili”, tvrdi biolog.