Magazin “Mreža”/ Hapšenja u akciji “Ringišpil” i u Sanskom Mostu VIDEO

HomeUncategorized

Magazin “Mreža”/ Hapšenja u akciji “Ringišpil” i u Sanskom Mostu VIDEO

Akcije SIPE i u Sanskom Mostu

Velika akcija privođenja osumnjičenih od strane Državne agencija za istrage i zaštitu – SIPA, provedena je i u Sanskom Mostu.

Aktivnosti u ovom predmetu provode se po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, policijskim službenicima Ministarstava unutrašnjih poslova Srednjobosanskog, Zapadnohercegovačkog i Zeničko-dobojskog kantona te bh. entiteta Republika Srpska.

Ovih dana, Federalna televizija i urednici političkog magazina “MREŽA” napravili su prilog o organiziranom kriminalu u vezi s krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, zloupotreba osiguranja, prevara u privrednom poslovanju, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsificiranje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera ili utega, davanje lažnog iskaza i pranje novca, čime je oštećen budžet Bosne i Hercegovine i druga pravna lica za višemilionski iznos.

Više pogledajte u video prilogu:

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: