instant fap

Mahala za mlade

Javnosti je poznato da su aktivisti UM „Sana u srcu“  i AM SDA već izgradili jednu veliku igraonicu na lokalitetu botaničkog vrta u 17. viteškoj, koju su djeca iz ovog naselja sa velikom radošću prihvatila. Jednu takvu igraonicu ovaj put su izgradili i u MZ Mahala.

Igraonica u Mahali sadržava dovoljan broj elemenata za pružanje potpunog ugođaja za naše mališane.

Ovu akciju inače su pokrenuli mještani Mahale, na čelu sa Sulejmanom Kalićem. Sredstva prikupljena njihovim angažmanom nisu bila dovoljna za finansiranje cijelokupnog projekta, pa su rukovodioci UM Sana u srcu i AM SDA odlučili da se vlastitim sredstvima, ali i radom uključe u realizaciju ovog značajnog projekta. Akciju ove i igraonice u Jezernicama koja se priprema podržao je i načelnik općine Dr. Mustafa Avdagić, koji je obećao da će sve slične igraonice i prostori za relaksaciju i zabavu naše djece biti podržane od strane općinske vlasti.

Aktivisti UM „Sana u srcu“  i mladi SDA zadovoljni su podrškom lokalne vlasti i Dr. Mustafe Avdagića, jer smatraju da svaka mjesna zajednica, svako naseljeno mjesto, svako selo, mora imati isti ambijent za kvalitetan rast, razvoj i odgoj naših najmlađih sugrađana.

Ovim putem AM SDA poziva i sve ostale političke partije da se uključe u ovim nastojanjima, te da daju svoj doprinos u izgradnji igraonica i sportskih terena .

Naši mališani to zaslužuju!

Cijelokupan album sa fotografijama iz Mahale, možete pogledati ovdje

KOMENTARI