Maida Dubica: Suština življenja

Homeinmedia danasBlog

Maida Dubica: Suština življenja

Anel Mušanović: I will follow you into the dark

Oktobar je već stigao.Jesenje ruho je zarobilo sve u meni i oko mene. Šetala sam uskim ulicama rodnog grada i čudila sam se vremenu koje je munjevito prolazilo.

“Kao da je jučer bila sva ona euforija oko novogodišnjeg slavlja” – pomislih. Prolaznici su užurbano koračali i vješto se međusobno izbjegavali. Ipak, mogao se čuti pozdrav i poneka riječ razmijenjeni reda radi, te bi svi nastavljali dalje obuzeti nekim “brzinskim ludilom.”U rukama su nezgrapno nosili telefone, one “pametne.” 

Gledali su u ekrane propuštajući ljepotu života i prirode. Gazili su prema zacrtanom odredištu ušuškani u taj lažni, virtualni svijet. Pitam se: “Zašto su mu toliko naklonjeni?” Ne budimo zarobljenici društvenih mreža. Životni vijek je kratkog trajanja. Ne smijemo ga potrošiti na jurnjavu i popularno skupljanje pratilaca.

 Osjetimo i spoznajmo trenutak, svaki sat, godinu i život s nama bitnim ljudima. Pretočimo vrijeme u primanje i davanje ljubavi, brižnosti i razumijevanja.

Zato iskoristimo vrijeme na pravi način, ne gubimo ga u tiho propadanje i patnju zbog želje za nepotrebnim stapanjem s onim što je trenutno popularno.

 Jer smisao života možda nikad nećemo pronaći, ali nam je svrha nadomak ruke, makar neka oni poslije nas znaju da smo postojali.

Maida Dubica 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0