Maida Dubica: Zašto vjerujem?

HomeBlog

Maida Dubica: Zašto vjerujem?

Alma Tulek: Nova godina kao novi datum, za mene

Bezbroj puta smo se zapitali zašto su nam karte pogrešno postavljene i zašto nam u životu ništa ne ide kako treba.

Zašto neko ima više sreće nego pameti, a nama jednostavno nikako da krene?Naravno da će biti dana kad nećeš znati što te je snašlo,ali i tad znaj, da uvijek može gore. Da, uvijek može gore.

Koliko god se ta rečenica činila toliko uobičajenom, jednostavno jeste tako.Zastani na trenutak i posmatraj sve blagodati koje ti je Bog dao,o kojima neko sanja, a ti ih imaš.

Budi zahvalna na svemu, jer, drugačije ne može biti. Svako dobro i zlo od Boga primaš i nikako preko tuđeg ne možeš do svog. Znaj da se sve dešava s razlogom i da je sve unaprijed zapisano, koliko god to apstraktno zvučalo. Dolaze bolji dani, a sad osmijeh na lice. 

Očaj nikome nije dobro donio, često kaže moja mama i upravu je. Zato ni ti ne očajavaj i ne žali se. Začudi se čovjek koliko tereta može na plećima ponijeti.

Koliko je snage  čovjeku u grudima usađeno. Svaki dan je novi izazov, novo vrijeme za ostvarenje naših snova. Život je prekratak za duge tegobne uzdisaje i besane noći.

Ne radite to sebi, koliko god da vam je teško, vjerujte da bolje vrijeme dolazi. A ono će doći samo onima  koji u to istinski i cijelim srcem vjeruju.

Maida Dubica 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0