Majka troje djece Asmira Burnić boluje od raka, na svakih 21 dan za terapiju treba dati 4.000 KM!

Homeinmedia danas

Majka troje djece Asmira Burnić boluje od raka, na svakih 21 dan za terapiju treba dati 4.000 KM!

BRAVO U samo sedam dana prikupljena sredstva za Refika Midžana

U redakciju inmedia.ba portala je stigao apel za pomoć koji je nophodan majci troje djece Asmiri Burnić iz Sanskog Mosta. Na svakih 21 dan ona je prisiljena da za terapiju daje 4.000 KM.

Dobri ljudi koji su u mogućnosti da koliko god pomognu mogu to učiniti uplatom na račun koji je postavljen u tekstu ispod. Također, prenosimo vam Asmirin apel. 

– Nažalost, nakon trudnoće i poroda u junu 2017. godine oboljela sam od invazivnog karcinoma dojke Her 2 3+ koji je potvrđen biopsijom u Zagrebu. U daljnjim pretragama u UKCS potvrđene su i metastaze na jetri i kostima. 

Nakon jedne godine liječenja kemociklusima odrađena je operacija Mastecomija desne dojke i limfnih čvorova gdje je nalaz pokazao djelotvornost terapije. 


Račun za uplate iz BiH 

Terapije se nastavljaju davati svaki 21 dan herceptin + perjuta, te Zometa svaka 3 mjeseca. Septembar, 2021. godine pokazuje nuspojavu Zometa lijeka, gdje se lijek pauzira. Uz pojam i dodatnih nus pojava kože i vilice odrađene su dodatne pretrage koje su potvrdile povratak bolesti te nove metastaze. Sad sam u potrazi za novim lijekom Kadcyla koji nije na teret FFZZO. 

Doza po ciklusu je 3.6 mg/kg TT, tj. 198 mg.Ciklus je na 21 dan.Trošak svakog ciklusa iznosi 4.000 KM. 


Račun za uplate iz inostranstva 

.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: