Majke Srebrenice: Milanović je fašist koji glumi demokrata

HomeVijestiBiH

Majke Srebrenice: Milanović je fašist koji glumi demokrata

Milanović: Majkama Srebrenice saopćenja piše Bakir Izetbegović, to je politička organizacija

 

PREDSJEDNIK Zoran Milanović rekao je da je laž da je negator genocida u Srebrenici i da se nada da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva te je istaknuo da će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH.

Upitan planira li se ispričati Majkama Srebrenice, koje su ga kritizirale zbog navodnog negiranja genocida, Milanović je novinarima rekao da je “to laž” i da se nada da ta udruga nije pala “u kliješta besprizornih i beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva” .

“Te srebreničke majke. Kažem ‘te’ jer nadam se da one ne stoje iza toga, 2015. su na poziv tadašnje predsjednice Grabar-Kitarović došle u Knin. Da nije bilo oslobođenja Knina, koji su oslobodili vjerojatno gremlini, možda bi bilo i drugog genocida u Bihaću, izjavila je tada Munira Subašić. Dan pobjede je čestitala riječima ‘živjela Hrvatska, živjela BiH i sav dobar narod’. Šta je ovo? Imaju li ti ljudi dvije vijuge u glavi? Dakle, pisati neka nesuvisla samoporažavajuća pisma je gubitak svakog integriteta”, rekao je.

Majke Srebrenice su mu odgovorile.

“Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašista koji glumi demokratu”, napisale su na Twitteru.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0