instant fap

Majke Srebrenice oštro OHR-u: Nema izgradnje spomenika dok ne ispunite naše zahtjeve

Majke Srebrenice oštro OHR-u: Nema izgradnje spomenika dok ne ispunite naše zahtjeve

Majke koje okupljaju članove nevino ubijene djecežena i staraca oštro se protive izgradnji Spomenika miru

“Svjedoci smo upornog negiranja genocida koji se dogodio u julu 1995. godine u Podrinju, a kojeg su počinile srpske vojne i paravojne formacije. Genocid je utvrđena činjenica od strane međunarodnih sudova i kao takav ne može se promijeniti. Međunarodna zajednicaništa nije učinila na otklanjanju posljedica genocida, a sve je glasnije negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca“, stoji u otvorenom pismu.

Kako dalje navode, načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić javno ističe da je njegov uzor Vojislav Šešelj tako da se sam, prema njihovim riječima, svrstao u radikale i četnike, a kao takav želi izgradnju Spomenika miru.

“Da bi uopće razgovarali o izgradnji bilo kakvog spomenika, pa i Spomenika miru, majke traže da OHR hitno donese Zakon o zabrani negiranja genocida, da se iz parka u centru Srebrenice izmjeste dva spomenika četnicima koji su vršili pokolj muslimana za vrijeme Drugog svjetskog rata te da se načelnik Srebrenice izvini majkama za sve nevino ubijene u proteklom ratu”, kategorične su u svojim zahtjevima.

KOMENTARI